Home » School » Schoolprofiel Wetenschap en Techniek » Science center

Science center

Onze school heeft een eigen technieklokaal en richt hier een eigen ‘Science Center’ in. Dat is een plek in de school waar leerlingen kunnen experimenteren en onderzoek kunnen doen. Onder hun eigen handen komt de lesstof van het vak Wetenschap, Natuur en Techniek tot leven. Zo zien ze in de praktijk waar ze bepaalde informatie voor nodig hebben en hoe ze dit kunnen gebruiken.
De kinderen maken kennis met techniek, chemie, computers, de geheimen van het heelal, transport en wetenschap. Werken in het Science Center is voor de leerlingen een hoogtepunt in het schoolleven; het maakt hen leergierig en enthousiast.
 
Het Science Center is samen met deskundigen van buitenaf opgezet: Educatieve Stad, de Vrije Universiteit ( afdeling Learn!), Nemo, de iPabo en het Expertise centrum Wetenschap en technologie (EWT). We werken nauw samen met verschillende partners om het onderwijs in Wetenschap, Natuur en Techniek voortdurend te verbeteren , maar ook uit te dragen naar andere scholen in de regio. Door de deuren letterlijk open te zetten, gaan we duurzame contacten aan met andere netwerken. We zoeken daarbij naar een balans tussen ‘brengen en halen ‘, inspireren en geïnspireerd worden. Wij zijn techniekambassadeur en vindplaatsschool voor het vak Wetenschap Natuur & Techniek.
 
Science center